marți, 4 februarie 2014

Mesaj din partea Partidului Liberal Reformator

Dragi prieteni,

Partidul Liberal Reformator, în virtutea Programului său politic, acordă o atenție sporită cetățenilor moldoveni din afara țării și militează activ pentru respectarea tuturor drepturilor și libertăților cetățenilor din Diasporă. Unul din aceste drepturi, cel mai important pentru democratizarea societății prin importul valorilor occidentale în țara noastră – este dreptul la vot.

Asigurarea participării la vot în scrutinele naționale a cetățenilor din Diasporă este una din preocupările principale ale Partidului Liberal Reformator.

Bazîndu-se pe experienț pozitivă a mai multor state democratice (Franța, Italia, Estonia, ș.a.) care facilitează cetățenilor lor din afară țării participarea la procesul de vot, Partidul Liberal Reformator pledează pentru introducerea modalităților de vot de la distanță: votarea prin corespondență și/sau prin procură, și votarea electronică (pe Internet), accesibilă din orice colț al lumii.

În opinia noastră, introducerea acestor modificări la Codul Electoral va scuti concetățenii noștri din Diasporă de cheltuieli importante pentru a se deplasa în ziua votului la cea mai apropiată misiune diplomatică a Republicii Moldova. Experiența altor țări democratice în domeniul votului de la distanță poate servi drept bază pentru implementarea în practică a procedeului care va permite tuturor cetățenilor cu drept de vot să participe activ în viață politică a țării lor de origine. În viziunea Partidului Liberal Reformator, în Diasporă se află un potențial electoral imens și neexplorat, care va permite păstrarea și consolidarea parcursului de integrare europeană al țării noastre.

Oportunitatea introducerilor acestor modificări în Codul Electoral a fost discutată, printre alte aspecte, la o întrevedere recentă a liderilor Partidului Liberal Reformator cu delegația Comisiei de la Veneția. Mai multe detalii la acest subiect veți găsi accesînd:  



Vă mulțumesc pentru atenția pe care ați acordat-o acestui mesaj.
Vă doresc o zi buna.

Dorin Dușciac
Vice-presedinte al Partidului Liberal Reformator
nr. tel: 0033674368984

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu