miercuri, 1 august 2012

FIE-I ŢĂRÎNA UŞOARĂ


Maria Diana Popescu, Agero

Premierul Ungariei, Viktor Orban trebuie tras de urechi şi pus la colţ, pentru intervenţia brutală în viaţa politică a României. Cu o zi înaintea referendumului, în prelegerea ţinută la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, i-a îndemnat pe etnicii maghiari să nu voteze. Este inadmisibil ca într-o ţară membră a U. E., premierul altui stat, ale cărui interese necurate faţă de România sînt cunoscute, să abuzeze de putere în mod public, cu intenţia de a deraia opţiunea de vot a cetăţenilor maghiari. Boicotul lui Orban poate fi numit, fără risc, „amestec în treburile interne ale altui stat”. Chiar dacă sună uşor naţionalist, luarea unei atitudini ferme faţă de încălcarea unui conţinut de drept internaţional este imperios necesară. Închipuiţi-vă ce s-ar întîmpla dacă un oficial român ar merge la Budapesta în ziua alegerilor şi s-ar adresa cetăţenilor Ungariei, cu intenţia de a influenţa votul. Ar ieşi un scandal internaţional, iar oficialul român ar fi expulzat de pe teritoriul Ungariei. Din păcate - şi nu e pentru prima oară - reacţia Guvernului României este minoră. Boicotul n-a ţinut. Votul împotriva preşedintelui a fost crîncen! Peste opt milioane de români au pus ştampila pe „demitere”. După numătăroare voturilor de luni, ar fi minunat ca dictatura să închidă ochii definitiv, fie-i ţărîna uşoară!, iar românii să-şi ia ţara înapoi. Dar tare mi-e teamă că rămînem tot în ceaţă.
Să ne întoarcem la berbecii noştri cei de toate zilele. Aproape fiecare român a învăţat pe de rost biografia activistului capitalist autohton: însurat, plin de gargară, plictisit de viaţa de cuplu sau divorţat, incult, membru cu statut deplin al unui clan mafiot, cu ogoare, tractoare, masterate, ferme, puşti, pistoale, doctorate, păduri, ambarcaţiuni de lux, conturi în bănci străine, domenii de vînătoare, avar, posesiv, cu personalitatea bine definită de masca pe care o poartă la circ, şi care i se potriveşte la fel ca o mănuşă pe mîna ce lucrează la zombificarea economiei. Unii nici nu ştiu cine sînt, dar au ca ţel ciolanul şi ca să ca să pună mîna pe el fac traseul de la un partid la altul, din opoziţie la putere şi invers. Se fac prieteni şi cu dracu’, să treacă puntea la furat. Ce justiţie, ce securitate socială, de unde protecţia statului împotriva ameninţărilor vieţii? Sîntem în lumea a treia, pe plantaţia altora, cobai şi mînă de lucru ieftină. Companiile străine îşi fac de cap, subţiind an de an producţia internă. Managerii au fost numiţi în fruntea societăţilor comerciale pentru a le falimenta, nu pentru a le face rentabile. Acest lucru se întîmplă de 22 de ani, iar sindicatele, în loc să amendeze, au dat mîna tovărăşeşte cu jefuitorii, pentru că altceva nu sînt nici ei. A pus cineva sub lupă averile managerilor în urma falimentelor? După 1990 s-a furat fără ruşine din bugetul ţării, s-a falimentat industria de bază, astfel ca firmele politicienilor să acceseze importuri de miliarde de euro. Vom ajunge, dacă nu ne trezim la timp, să importăm şi apa minerală. La fructe, legume şi cereale sîntem deja importatori severi. Guvernul român ar trebui să ia exemplul autorităţilor elene, care îşi protejează populaţia faţă de lăcomia fără margini a băncilor private, iniţiind măsuri legislative privind falimentul personal în cazul creditelor în derulare.
Autorităţile noastre au considerat că este mai importantă protecţia băncilor de faliment, decît ajutorul pentru familiile supraîndatorate, fără locuri de muncă, aruncate pe mîna cămătarilor, de pe lîngă bănci. „Pentru popor nu sînt bani, dar se găsesc să ajute Ford, Renault, Nokia şi cele peste 40 de bănci din România, care în iunie au primit de la fratele Isărescu câteva miliarde de euro. Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când mă gândesc la faptul că acum suntem în U.E., iar madam cancelar pentru banii romanilor ar fi dispusă să-l pupe pe Traian cel care a ocupat România şi se poartă ca un ce zar, ce zar! Ca şi atunci când am salvat un imperiu aflat în colaps cu bogăţiile noastre. Suntem o ţară ocupată, populaţia este înfometată, i se ia accesul la educaţie şi cultură, alte popoare deţin datele despre starea poporului român, ştiind astfel ce medicamente bune să ne dea ca să ne ajute să dispărem mai iute. Mă simt străin în ţara cu care marinarul face ce vrea.” (Nicu Dumitrescu). Am citat din mesajul unui cititor, căruia îi comunic că de la toamnă, după parlamentare, s-ar putea să păşim în bunăstare şi civilizaţie. Guvernul se va îngriji nu să plătim taxe ca în Europa, ci să fim plătiţi ca în Europa. Fiecare român va consuma lapte şi miere din heleşteul propriu, ba chiar, clasa politică, extaziată de propriile realizări, va deveni brusc cointeresată de nivelul de trai al cetăţenilor şi va lucra legal cu zerourile. Pînă una-alta, ocupăm un loc de frunte la capitolul fraude cu bani europeni, în topul ţărilor care au deturnat cei mai mulţi bani în 2011, înregistrînd 225 de anchete în derulare. Sigur, nu poporul a fraudat. Preamăriţii guvernanţi doar pentru acest lucru s-au făcut utili ţării. Analiştii europeni afirmă că România şi Bulgaria pun la grea încercare viitorul Europei. Probabil au vrut să spună că integrarea cu politicile fiscale draconice au trimis cele două ţări la cazne pe scripetele capitalismului barbar. Atunci cum să nu mă bucur şi eu că, „flacăra demagogică a democraţiei” a fost aruncată într-un canal. Pînă vom putea vorbi despre redresare economică şi socială, hai „să trăiţi bine” cu sintagma „creştere economică”, gogoriţă pentru neiniţiaţii uşor de păcălit cu lozinci. „Creşterea economică”, trîmbiţată de grămezile de activişti politici, este în realitate o creştere nejustificată a consumului de bunuri din import, plătite cu bani electronici, fabricaţi din tastatură, bunuri susţinute de un sistem de subvenţii ilogice şi discreţionare, care încurajează, să zicem, consumul de carne de porc din Coreea, nu din producţia internă.
Nu-i normal sa aibă de lucru firmele de transporturi ale acoliţilor şi să-i lase în plata Domnului pe fermierii români? Ei nu-şi permit să cumpere tiruri, iar porcii româneşti nu pot fi uşor finanţaţi de băncile occidentale. În plus, porcii noştri nu consumă petrol, aşa că nu pot fi forţaţi să fie dependenţi. Mai clar, „creştere economică” e ca şi cum mi-aş tăia porcul din ogradă şi l-aş vinde ca să am bani, iar după aceea aş constata că banii nu pot fi mîncaţi, şi nici nu mai sunt de ajuns să cumpăr alt porc, pentru că tocmai a crescut inflaţia. Deh!, învîrtelile de pe monitorul Băncii Naţionale nu mai au sustenabilitate şi stabilitate, cînd ţin de interesele guvernatorului şi ale clanurilor mafiote. Sau, la fel, cum aş tăia copacul din curte şi l-aş vinde toamna, iar iarna aş sta în frig, fără să mai am de unde cumpăra, pentru că toţi vecinii şi-au vîndut copacii, aburiţi de „creşterea economică”. Aşa că, voi vota atunci cînd, în loc de „creştere economică” se va vorbi de creşterea nivelului de trai, crearea de locuri de muncă, aducerea salariilor la nivel european, conservarea resurselor şi valorilor naţionale, programe de asigurare a viitorului copiilor noştri.
Pînă atunci, merg în Nordul Moldovei, unde bate ora exactă a ortodoxiei şi culturii neamului românesc, pînă nu o vînd ăştia de la putere cu mânăstiri cu tot. Prea haotic, prin urmare, extreme de periculos pentru umanitate, oferind fiecărui individ atîta cît să nu moară, sistemul capitalist împiedicat în propriile iţe, va dispărea în curînd ca o fantomă printre crucile ţintirimului. Fie-i şi lui ţărîna uşoară! 

Maria Diana Popescu, Agero

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu