luni, 24 octombrie 2016

Scrisoare din partea unor comunitati de romani din Statele Unite

Stimată Doamnă Consilier Prezidențial, Sandra Pralong,
Ca urmare a nefericitelor evenimente petrecute cu ocazia Marșului Unirii de la București din ziua de 22 octombrie 2016, cetățenii români din diverse comunități din Statele Unite și-au manifestat profundul regret că o mișcare de emanație patriotică de interes național a fost înăbușită prin forța brutală. Mai mult, în presa americană, evenimentul a fost relatat, uneori cu interpretări absolut străine de spiritul național, menținându-se printre altele că Unirea nu este dorită nici măcar de România.

Față de acestă situație, vă trimitem o scrisoare, pe care vă rugăm în mod oficial s-o prezentatți Președintelui României, domnul Klaus Iohannis.
Specificăm că timpul a fost prea scurt și diferențele de fus orar au făcut dificilă contactarea mai multor organizații românești.
Sperăm că după difuzarea publică a acestei scrisori, și alte organizații ale românilor din țară, din Basarabia și din întreaga lume vor deveni solidare și vor accepta să devină coautoare.

Sperăm că veți da curs solicitării și că domnul Președinte va răspunde pozitiv cererii cetățenilor români.
Cu sincere sentimente de cooperare pentru găsirea celor mai bune soluții,

Mircea Popescu
Nicolae Popa

========================
                                             22 Octombrie 2016
Domnului Klaus Iohannis Președintele României,
Domnului Dacian Cioloș, Primul Ministru al României,
Domnului Călin Popescu-Tăriceanu, Președintele Senatului,
Domnului Florin Iordache, Președintele Camerei Deputaților


Românii din Statele Unite ale Americii au urmărit cu îngrijorare și dezaprobare, acțiunile violente ale Jandarmeriei Române împotriva manifestanților pașnici ai Marșului pentru Unire organizat de Platforma Unionistă ”Acțiunea 2012” în ziua de 22 octombrie 2026.
Ca români profund atașați valorilor naționale, considerăm că această manifestare de forță excesivă împotriva unei acțiuni populare desfășurate, nu pentru a protesta, ci pentru a exprima crezul românilor în Reîntregirea Patriei, nu este benefică stabilității și unității societății românești și nici a încrederii românilor basarabeni în instituțiile românești care oprimă spiritul de unitate națională.

În dubla noastră calitate de cetățeni americani și români constatăm că ecoul internațional al unei asemenea acțiuni a Jandarmeriei ridică mari semne de întrebare asupra gradului de implementare a democrației în România.

De aceea, considerăm că este absolut necesar să fie luate măsuri, nu numai pentru investigarea și penalizarea celor vinovați, dar și pentru anularea măsurilor punitive luate împotriva liderilor și organizatorilor Marșului Unirii, precum și prezentarea de scuze publice și măsuri reparatorii din partea Ministerului Afacerilor Interne.

Ca cetățeni români, solicităm Președintelui României să-și sume rolul de mediator între societatea civilă și instituțiile statului român și, în această calitate, să inițieze în cel mai scurt timp tratativele cu reprezentanții Platformei Unioniste ”Acțiunea 2012” pentru discutarea, analizarea, asumarea și implementarea unora dintre punctele prezentate de delegația unioniștilor.


Pentru conformitate:
Consiliul Mondial Român – Mircea Popescu
Consiliul Româno-American – Neculai Popa

6 comentarii:

  1. Pe acest presedinte nu il intereseaza ca aceasta tara sa se reintregeasca . Mai degraba se constata o neglijenta crasa atat din partea lui Iohanis cit si a clasei politice . Pentru ei este prioritar scoaterea la vinzare a tot ce mai este inca romanesc .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care ''clasa politica'' ?
      Sau esti iohanist de cacat ?!

      Ștergere
  2. Si concluzii ”Dupa manifestare” la:
    https://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/teroare-antiunionista/03-dupa-manifestare/

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe 21 si 22 oct am trimis un mesaj scurt "Aduceti Basarabia acasa" insotit de formatul electronic al volumului meu cu acelasi nume si Prim Ministrului si tuturor prefecurilor si desigur primarilor Bucurestiului incepand cu Firea, am trimis de doua ori mesaj direct lui Iohannis sa Aduca Basarabia acasa, am trimis si la partidele politice inclusiv UDMR! si mi-am tinut informati cunoscutii de internet cu ce mai aflam..
    desigur era bine sa fi fost la Bucuresti dar aveam biletul cumparat din primavara ..

    Demersul de REINTREGIRE are nevoie de toata suflarea romaneasca de pe cele doua maluri de Prut fie ei comunisti, nationalisti, regalisti si fosti generali de armata- desi astia sunt pus pe chiolhan si tradare de tara -revolutionari dar astia a lui Dogaru au uitat sa-si trimita un reprezentant-firesc din punctul lor de vedere caci se cerea REINTREGIREA si nu grade si pensii nemeritate..sunt multe de spus..

    Bine ar fi daca ar lua "credit" pentru participare si sustinere REINTREGIRII toate dar absolut toate partidele politice si cultele religioase,,. REINTREGIREA NU-I JOACA DE COPII si din acest demers trebuie exclusi total doar dusmanii de tara si neam autohtoni sau venetici

    Popimea romana daca ar avea un dram de minte ar redenumi Catedrala Imbecilizarii Neamului- ei o alinat si-i zic "mantuirii"- in CATEDRALA REINTREGIRII NEAMULUI... din cate-a furat si cat ne-a tradat ar trebui sa faca si cultele religioase -TOATE- ceva pentru REINTREGIRE, CEVA PENTRU TARA SI NEAM...

    Doamne, da cate nu se pot face! numai ca dumnezeu a uitat si de popi si de religii si le lasa sa fure si sa tradeze..

    Aud ca dintre personalitatile politice doar Tariceanu a propus ca REINTREGIREA sa faca parte din PROIECTUL DE TARA
    - un motiv pentru care l-as mai vota indiferent pentru ce pozitie -

    RăspundețiȘtergere
  4. Am venit la București, pentru că facem parte dintr-o organizație unionistă. Noi am mai venit în vara anului 2015 de la Chișinău pe jos, până la Iași și apoi cu trenul până la București. Am fost la Cotroceni să cerem unirea. Vara aceasta am făcut o campanie foarte mare de informare a populației din Republica Moldova. Am fost cu bicicletele în peste 500 de sate. Iarăși am informat lumea care sunt beneficiile Unirii, ce pași trebuie făcuți spre asta, ca să pregătim populația, ca să creștem procentajul unioniștilor. Acum sunt 35 de procente pentru unire. Acum un an era 23-24 de procente pentru Unire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am propus o reorganizare a CMR prin intinerire si prin mutarea la Bucuresti. Daca membrii aproba, atunci va exista o oportunitate reala pentru ca tineretul sa preia fraiele si sa o duca mai departe. Si cand spun tineri, ma refer la cei din Romania, din Basarabia si din diaspora.
      Am publicat propunerea in articolul-apel CMR-2016 aflat la adresa (https://mipopescu.wordpress.com/03-documente-cmr/cmr-2016/). Pe 27 Octombrie se implinesc si 16 ani de la lansarea oficiala din 2000 (de Sf. Dumitru), a Platformei CMR.

      Ștergere